12 september 2016

Stjärnkrog i nordvästra Skåne!

Inbjudan till Food Evolution Mat & Möten och AW.

I höstens första medlemsaktivitet samtalar Tina Nordström med Titti Qvarnström – Sveriges första kvinnliga stjärnkock. Kvällens tema handlar om Guide Michelinstjärnorna och den fantastiska effekt som en stjärnrestaurang kan få för en hel region. Vi ställer oss frågan vad som krävs av Nordvästra Skåne för att skapa en krog i världsklass.

Till sin hjälp har Titti en av de mest kreativa och kvalitetsmedvetna producenterna, Johan Widing på Bokeslundsgården. De resonerar om bondens och mathantverkarens roll för stjärnköket. Och hur samarbetet mellan kock och producent kan lyfta den gastronomiska nivån.

Dessutom finns en namnkunnig panel av krögare, kockar och forskare som ger sin syn på hur övriga aktörer i regionen kan stötta framväxten av en stjärnkrog. Skulle vi kunna vänta en ”Nomaeffekt” i Nordvästra Skåne? Vilka konsekvenser kan detta få på besöksnäring och regionens restauranger och producenter i stort?

Huvudtalare och kock: Titti Qvarnström, Bloom in the Park, Malmö

Talare och bonde: Johan Widing, Bokeslundsgården som levererar råvaror till toppkrogar i Skåne

Panelen: Tobias Millqvist (kock på Norrvikens trädgårdar, Båstad), Emma Håkansson (Destinationsutvecklare Helsingborgs stad),  Ubbe Drakenberg (lärare Restaurangskolan Rönnowska) samt Dan Palmsten (representant för krögarföreningen Gör Gött Helsingborg).

17.00 Välkomna till Parapetern

17.45 Titti Qvarntström och Johan Widing på scenen. Timmen avslutas med panelen från Nordvästra Skåne.

19.00 Foodtalks och AW

Precis som vanligt kan du följa Duellen i äggvispning och senaste nytt från Food Evolution

Anmäl dig i formuläret till höger och dela gärna denna inbjudan i era led!

Varmt välkomna!

Food Evolution

Anmäl dig här

Mat & Möten Årskort
Medlem 100 kr
Gäst 150 kr

Anmälan senast 12 september kl 12:00.

I priset ingår aktivitet, mingelmat och alkoholfri dryck. Baren är öppen hela tiden om man önskar något annat till självkostnadspris.

Pris för medlemmar 100:-
Icke medlemmar 150:-

Program 12/9

  • Mingel och mat! Presentation av dagens ”värd/medlemmar”.
  • Kvällens tema handlar om Guide Michelinstjärnorna och den fantastiska effekt som en stjärnrestaurang kan få för en hel region.
  • ”Duellen”
  • ”Panelen” bestående av krögare, kockar och forskare som ger sin syn på hur övriga aktörer i regionen kan stötta framväxten av en stjärnkrog.
  • Food Talks. Er egen möjlighet att ta upp nått som berör er, 20 min
  • After Work och fortsatt nätverkande för att stärka sina företag och knyta nya kontakter.