23 november, kl 15

Den offentliga måltiden!

Den 23 november, i samband med Årets Kock semifinal, på Helsingborg Arena håller vi samtal om Den offentliga måltiden.

Visste du att varje dag serveras runt 3 miljoner måltider i det offentliga? Allt från på förskolan till äldreboendet och många fler däremellan. Så hur viktig är maten i dessa miljöer? Och hur kan vi alla hjälpas åt för att få den bättre? Det finns goda exempel på de som lyckats! Men hur har de gjort och hur går deras tankar? Kom och lyssna på skolkockar, politiker, matproducenter med flera som reder ut nedan frågor till oss.

  • Finns det fördelar med större andel närproducerad mat i den offentliga måltiden och i så fall vilka?
  • Vilka samhällseffekter får det med en större andel närproducerade råvaror i den offentliga måltiden?
  • Finns det en koppling mellan passion och engagemang hos matlagarna och större insikt om var råvarorna kommer ifrån och innehåll?
  • Ekologiskt eller närproducerat eller en symbios?
  • Får vi bättre mat med lokalproducerade måltider på närproducerade råvaror?
  • Kan vi mäta effekten av bra mat i mer än bara pengar?
  • Vilka goda exempel finns det?
  • Hur gör man om man vill förändra? Goda råd från de goda exemplen.

Medverkande:

Anita Broddesson, kostchef Ängelholms Kommun
Axel Hansson, marknadsutvecklare offentlig upphandling LRF
Sabina Tucic, skolkock, lagledare och vinnare från Klippan i Skolmats-SM 2016
Pär Bergkvist, Chefredaktör Magasin Måltid och initiativtagare till White Guide Junior
Per-Olof Ingemarsson, Ägare och grundare till Bjärefågel
Liss Böcker Sellgren, (c) Ängelholms Kommun och Årets Skolmatspolitiker 2016

Anmäl dig nedan att du kommer. OBS! För att delta behöver du även vara anmäld till Årets Kock (kostnadsfritt). Anmälan till Årets kock gör du här.

Datum: 2016-11-23
Plats: Helsingborg Arena Pressrummet
Tid: kl 15.00

Varmt välkomna önskar vi på Food Evolution
i samarbete med LRF Skåne

LRF_ENRAD

Anmäl dig längst ner på sidan!

Anmäl dig här

Den offentliga måltiden Se vem som bokat