Kullasparris prisas av Slow Food.

Varje år uppmärksammar Organisation Slow food småskaliga matproducenter. I år fick nordvästskånska Kullasparris och gårdsbutiken Odlat och utvalt ta emot diplom.

Johan och Åsa Sjöblom blir dubbelt uppmärksammade av Slow food Skåne. Både för Kullasparris och Odlat och utvalt på Sofiero gård.
– Det är jättekul. Vi känner en stor entusiasm för det småskaliga, säger Åsa Sjöblom.

Slow Food bildades i Italien, men har spridit sig till många länder. Rörelsen vill bevara lokala mattraditioner och motverka snabbmat och det snabba livet. Den skånska avdelningen delar årligen ut diplom.
– Åsa och Johan är verkligen värda att uppmärksamma. De lägger ned sin själ i Kullasparris och de brinner för sin sak. Riktiga eldsjälar, säger Annette Nilsson, styrelseledamot i Slow food Skåne.

Läs hela i artikeln på hd.se