Tack för fint samskapande på Food Talks 2019!

Vilken härlig dag vi fick! Food Talks 2019 i Landskrona blev en dag full av mat, möten och möjligheter. För så går det när vi möts branschöverskridande, tillsammans och prestigelöst. Med samma mål för ögonen – från olika infallsvinklar. Nya idéer kläcks, utbyts och affärer uppstår. Så kan vi driva utvecklingen framåt. Det bådar gott för framtidens lokala måltid.

Över dagens goda lunch från Erikstorps kungsgård träffades Diana Marraffa, som driver det italienska cateringföretaget Meraviglie och grisbonden Johan Nilsson som driver Rosersbergs gård och Pilshults gårdsbutik med den gemensamma nämnaren kärlek till italiensk mat.

– Jag älskar italiensk mat och vill producera mer själv. På Food Talks för två år sedan fick jag kontakt med Lars Hansson på Bjärhus och nu testar de att lufttorka skinka från min gård, berättar Johan Nilsson.

Diana Marraffa var med på Food Evolutions ”Mat & Möten på hjul” ifjol och har fortsatt vara medlem sedan dess.

– Jag tycker dagen har varit ”perfetto!” Jag förstår inte allt ni säger, men att vara medlem och delta här är en bra möjlighet att träffa människor och få nya idéer, säger Diana som flyttade från Italien till Sverige för fem år sedan.

– Jag instämmer, säger Johan. Jag hade egentligen inte tid att vara här – jag skulle stått på mässa – men Food Talks vill man inte missa.

De hamnade i samma grupp under en av dagens valbara aktiviteter – Projekt Jordmån från LRF, Affärslabb: Tänk nytt kring lokal mat och dryck” då de gemensamt under en timme skulle kläcka idéer om en ompositionering av en befintlig produkt ur perspektiven kundnytta, försäljningskanal och ekonomi.

– Vi valde produkten grisfötter. Men innan den blir en realitet pratar vi mest om Diana kanske vill använda min lufttorkade skinka i sin verksamhet, säger Johan Nilsson.

Fotnot: se alla bilder från dagen på vår Facebooksida

Start typing and press Enter to search