Program

15 november på Landskrona teater

Förutom inspirerande föreläsningar bjuder dagen även ”Valbara aktiviteter” där du bland annat kan välja mellan att lära dig skapa mat-event i världsklass eller att lyssna på en stor panel som samtalar om lokal mat i offentliga upphandlingar.

Frukost, lunch och fika ingår under dagen.

08.00-08.45

Dörrarna öppnas
Registrering, frukost & mingel. Besök våra utställare.

08.45-09.00

Inledning
Torkild Strandberg, kommunstyrelsens ordförande i Landskrona kommun och Christer Paulsson från Food Evolution hälsar välkomna och pratar runt dagens tema.

09.00-09.20

Marie Vila, Experience Albania
Lokalproducerat, hållbart och lustfyllt – Albanien som vägvisare när det gäller mathantering.

09.20-09.40

Jan Andersson, Arbetsförmedlingen och Ewa Marie Rellman LRF
Arbetsförmedlingen och LRF i gemensam satsning tillsammans med Livsmedelsföretagen för att stärka och utveckla livsmedelskedjan. Hör hur!

09.40-09.55

Bengt Persson, Foodhills
Är den lokala måltiden alltid hållbar? Hör Bengt Persson prata om vikten av att se över kedjans alla delar.

09.55-10.15

Titti Qvarnström
Den nordiska maten har gjort revolution och inspirerar kockar och foodies från hela världen men vad händer på dryckessidan i monopolets Sverige?

10.15-10.45

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare.

10.45-11.10

Malin Broman
Köket & Gården – en digital saluhall med mat som är producerad och hanterad lokalt utan mellanhänder. Ett exempel på framtidens matleverantör?

11.10-11.20

Martin Jörgensen
Lakritsfabriken

11.20-11.30

Förflyttning till valbar aktivitet
Välj mellan fyra olika aktiviteter. Läs mer om dessa i menyn till vänster.

11.30-12.30

Valbar aktivitet
Välj mellan fyra olika aktiviteter. Läs mer om dessa i menyn till vänster.

12.30-13.30

Lunch
Stolt leverantör av dagens lunch är Erikstorps Kungsgård.

Lättrökt kycklingbröst från Bjärefågel, halloumi från Nablus mejeri, nyskördade grönsaker från Fältenborg Gård, tempeh på kravmärkt lupinböna, rökt majonnäs och marinerad färskpotatis.

13.30-14.15

Lisa Lemke
Lokalt samarbete lyfter måltiden! Lisa har varit en av de drivande krafterna bakom uppmärksammade Falkenbergs skafferi.

14.15-15.00

Panel
Ökad efterfrågan på lokalproducerad mat – möjligheter och utmaningar. Panelen presenteras här.

15.00-15.15

Sammanfattning och avslut
Vår moderator summerar dagen.

Kontakt

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer så snart som möjligt.

Start typing and press Enter to search