Program

25 oktober kl 8-16.30 på Sundspärlan i Helsingborg

Här hittar du dagens program. Mer detaljerad info om våra föreläsare hittar du i menyn till vänster.

Förutom inspirerande föreläsningar, kommer vi även ha ”Valbart” där du kan välja på bland annat speed-meeting eller olika workshops och rundabordssamtal. Läs mer om detta i menyn till vänster.

Frukost och lokal lunchbuffé ingår under dagen.

 

Nedan program med reservation för ändringar. 

08.00-08.45

Dörrarna öppnas
Registrering, frukost & mingel. Besök våra utställare.

08.45-09.00

Inledning
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren hälsar välkomna och berättar varför vi är här idag.

09.00-09.20

Ola Thufvesson – Kulturgeograf och universitetslektor, Lunds universitet
Måltiden som platsförstärkare

09.20-10.00

Sandra Mastio – Krögare och TV-kock
”Skörda där du står” – tillbaka till framtiden.

10.00-10.20

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare

10.20-10.40

Eva Sundberg – Projektledare MATtanken
Konsten att få till hållbara måltider

10.40-10.55

Jenny Bergsten – Livsmedelsstrateg, Region Skåne
Skånes Livsmedelsstrategi 2030

10.55-11.10

Hannes van Lunteren – Business Designer, Krinova
Innovationsstöd till livsmedelsföretag i hela Skåne

11.10-11.20

Wiveca Almgren – VD, Magnihill
Framtidens hållbara livsmedel – djupfrysta produkter från växtriket

11.20-11.30

Paus
Förflyttning till resp valbar aktivitet

11.30-12.15

Valbara aktiviteter
Välj mellan fyra olika aktiviteter. Läs mer om dessa i menyn till vänster.

12.15-13.30

Lunchbuffé

  • Lammkorv från Per i Viken med rostade rödbetor från Strövelstorp och yoghurtbollar med chili från Nablus mejeri i Malmö.
  • Varmrökt lax från Ättekulla fiskrökeri med laktosfri (Oatly) palsternackspure.
  • Kycklingbröst från Bjärefågel med smör och saltbakad rotselleri från Strövelstorp och ärtpesto med ärtor från Magnihill.
  • Vegetti från Everfresh med lagrad prästost från Skånemejerier, persilja och chorizo från Per i Viken.
  • Grönkålsallad från Strövelstorp med äpplen från Skåne och senapsvinägrett.

13.30-14.00

Tina Nordström – TV-kock och kokboksförfattare
Hållbar matglädje

14.00-14.15

Kim Olsson – VD, NSR
Den bästa sopan är den som inte finns

14.15-14.30

Marina Rahm – Måltidschef, Kävlinge kommun
Framtidens seniormåltid

14.30-14.45

Helena Thelander – Verksamhetsledare, Hållbar utveckling Skåne
Skåne tillsammans mot matsvinn

14.45-15.00

Per-Gunnar Hansson – VD, Villman & Co
Hur vår hälsa blir i morgon beror på hur i äter idag

15.00-15.20

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare

15.20-15.30

Åke Rosén – R&D, Gaia Biomaterials
Finns det ett liv efter plast?

15.30-15.40

Linda Hallberg – Affärsutvecklare, Ekofisk
Fisk på torra land

15.40-15.50

Thomas Eknor och Greg de Laval – CommunEaty Software AB
Applikationen som ger dig världens största meny

15.50-16.00

Truls Christenson – Rescued
Därför räddar vi frukt med händerna

16.00-16.30

Avslutning och sammanfattning av dagen
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren summerar dagen tillsammans med våra föreläsare.