Program

6 december kl 8-17 på Sundspärlan i Helsingborg

Nedan hittar du dagens program.
Med reservation för ev förändringar

Förutom inspirerande föreläsningar, kommer vi även ha ”Fria aktiviteter” där du kan välja på bland annat speed-meeting eller att lyssna på hur man odlar i tomma byggnader på landsbygden. Läs mer om detta i menyn till vänster.

Frukost och lunch ingår under dagen.

08.00-09.00

Dörrarna öppnas
Registrering, frukost & mingel. Besök våra utställare.

09.00-09.25

Inledning
Peter Danielsson, kommunstyrelsens ordförande i Helsingborgs kommun, Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren hälsar välkomna och berättar varför vi är här idag.

09.25-09.45

Håkan Jönsson, Lunds Universitet
Historiska återblickar av måltiden

09.45-10.15

Lars Gunnarsson, Deputy Managing Director IKEA Food Services AB
IKEA Food – från köttbullar till grönsaksbullar – en utvecklingshistoria

10.15-10.45

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare.

10.45-11.30

Mats-Eric Nilsson, Journalist och matskribent
Måltidens magi – bättre än alla dieter

11.30-11.40

Paus
Förflyttning till resp fri aktivitet

11.40-12.30

Valbara aktiviteter
Välj mellan fem olika aktiviteter. Läs mer om dessa i menyn till vänster.

12.30-14.00

Lunch
Timjans- och vitlökskryddad Bjärefågel med frästa lökar och skogschampinjon. Serveras med rostade rotfrukter och rödvinsreduktion. Sallad, smör, hembakat bröd, bordsvatten och liten kaka

14.00-14.45

Tareq Taylor, Krögare och TV-kock
Mat som gör gott!

14.45-15.30

FoodBoost – Den offentliga måltiden
Möt måltidschef Lill Spenninge och kökschef Sabina Tucic från det uppmärksammade offentliga köket i Klippan, Mikael Larsen områdeschef/kökschef inom äldreomsorgen i Båstad kommun som vann Arla Guldko 2017  samt Jens Modéer som är engagerad kostchef i Osby.

15.30-16.00

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare.

16.00-16.40

Ingela Stenson, Omvärldsanalytiker på United Minds
Framtidens mat – personlig, god, nyttig och situationsanpassad

16.40-17.00

Avslutning och sammanfattning av dagen
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren summerar dagen.