Valbara aktiviteter

De valbara aktiviteterna pågår parallellt – du väljer en aktivitet som du vill lyssna på eller delta i när du anmäler dig. Har du redan anmält dig och inte valt aktivitet? Kontakta jennica@foodevolution.se

Gamla grödor i en ny tid?

Thomas Bardenstam,
projektledare Nya näringar 

Gamla kulturarvsväxter som kålrötter och baljväxter försvann ett tag nästan helt från marknaden men är nu mer efterfrågade än någonsin. Hälsa och miljö är två argument som ofta lyfts fram men den smakrikedom som gömmer sig i gamla tiders bönor, vitkål och rovor är en minst lika stor anledning.

Projekt Nya Näringar har valt ut 25 gamla odlingssorter som finns bevarade hos Nordiskt Genresurscenter. Med de 50 -150 frön av varje sort vi fått ska vi nu hjälpa intresserade odlare att lära sig mer om dessa gamla sorter och hur man odlar fram fröer i större skala för en lönsam verksamhet. Vi använder moderna odlingstekniker som fungerar året runt och kombinerar med frilandsodling på sommarhalvåret.

Intresserad av att odla gamla grödor? Kom och lär dig mer!

Hur får vi mer lokal mat till de offentliga köken?

Panelsamtal

80/20-modellen: Ett sätt att öppna dörrar för mindre leverantörer.

Med en huvudleverantör och två mindre leverantörer i varje varugrupp har Hässleholms kommun minskat hindren för de mindre leverantörerna. Upphandlingschef Rikard Muth berättar om tankarna bakom och erfarenheterna av 80/20-modellen i samarbete med Krinova Incubator & Science Park.

Välkommen till ett seminarium där stora och små leverantörer presenterar sina tankar och mål om framtidens lokala mat och hur kommunal upphandling kan vara möjliggöraren så att vi får mer lokala råvaror.

Panel: Anita Broddesson, moderator och styrelsemedlem i Food Evolution

Michael Bengtsson, försäljningsdirektör Menigo
Henrik Höglund, anbudschef Svensk Cater
Christer Strömbeck, vd Strömbecks chark och slakteri
Sia Andersson, marknads- och kommunikationsansvarig Bjärefågel
Rikard Muth, upphandlingschef Hässleholms kommun
Hannes van Lunteren, ansvarig Krinova Mat och business designer Krinova Science Park

Så når du ut genom bruset med din måltidsupplevelse

Helene Östberg och Sofie Broomé,
Tourism in Skåne 

Skåne är Sveriges skafferi och allt fler hittar hit med mat och dryck som reseanledning. Vi har de senaste åren fått mycket internationell uppmärksamhet som gastronomisk destination. För att vi ska kunna stå oss i den tuffa konkurrensen gäller det att kunna erbjuda genuina attraktiva upplevelser och då är samverkan mellan alla berörda aktörer en nyckel till framgång.

Helene Östberg, Marknadschef på Tourism in Skåne och Sofie Broomé, projektledare för ”The Gastrolution of Skåne” berättar om arbetet för att sätta Skåne på den gastronomiska världskartan – dels genom konkreta exempel men också erbjudanden om olika insatser för dig som företagare.

affärslabb
Affärslabb – Tänk nytt kring lokal mat och dryck
Anna Kaijser och Mattias Malmnäs,
Projekt Jordmån, LRF

 

Hur ska man sortera bland alla nya idéer och trender? Rusta din verksamhet för framtiden med denna intensiva scenario-workshop.

Tillsammans med Anna Kaijser och Mattias Malmnäs testar vi nya tankar och skapar en praktisk “att göra lista” till måndag morgon.

 

 

Kontakt

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer så snart som möjligt.

Start typing and press Enter to search