Program
25 oktober kl 8-16.30 på Sundspärlan i Helsingborg
Här hittar du dagens program. Mer detaljerad info om våra föreläsare hittar du i menyn till vänster.
Förutom inspirerande föreläsningar, kommer vi även ha ”Valbart” där du kan välja på bland annat speed-meeting eller olika workshops och rundabordssamtal. Läs mer om detta i menyn till vänster.
Frukost och lokal lunchbuffé ingår under dagen.
Nedan program med reservation för ändringar.
08.00-08.45
Dörrarna öppnas
Registrering, frukost & mingel. Besök våra utställare.
08.45-09.00
Inledning
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren hälsar välkomna och berättar varför vi är här idag.
09.00-09.20
Ola Thufvesson – Kulturgeograf och universitetslektor, Lunds universitet
Måltiden som platsförstärkare
09.20-10.00
Sandra Mastio – Krögare och TV-kock
”Skörda där du står” – tillbaka till framtiden.
10.00-10.20
Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare
10.20-10.40
Eva Sundberg – Projektledare MATtanken
Konsten att få till hållbara måltider
10.40-10.55
Jenny Bergsten – Livsmedelsstrateg, Region Skåne
Skånes Livsmedelsstrategi 2030
10.55-11.10
Hannes van Lunteren – Business Designer, Krinova
Innovationsstöd till livsmedelsföretag i hela Skåne
11.10-11.20
Wiveca Almgren – VD, Magnihill
Framtidens hållbara livsmedel – djupfrysta produkter från växtriket
11.20-11.30
Paus
Förflyttning till resp valbar aktivitet
11.30-12.15
Valbara aktiviteter
Välj mellan fyra olika aktiviteter. Läs mer om dessa i menyn till vänster.
12.15-13.30
Lunchbuffé
- Lammkorv från Per i Viken med rostade rödbetor från Strövelstorp och yoghurtbollar med chili från Nablus mejeri i Malmö.
- Varmrökt lax från Ättekulla fiskrökeri med laktosfri (Oatly) palsternackspure.
- Kycklingbröst från Bjärefågel med smör och saltbakad rotselleri från Strövelstorp och ärtpesto med ärtor från Magnihill.
- Vegetti från Everfresh med lagrad prästost från Skånemejerier, persilja och chorizo från Per i Viken.
- Grönkålsallad från Strövelstorp med äpplen från Skåne och senapsvinägrett.
13.30-14.00
Tina Nordström – TV-kock och kokboksförfattare
Hållbar matglädje
14.00-14.15
Kim Olsson – VD, NSR
Den bästa sopan är den som inte finns
14.15-14.30
Marina Rahm – Måltidschef, Kävlinge kommun
Framtidens seniormåltid
14.30-14.45
Helena Thelander – Verksamhetsledare, Hållbar utveckling Skåne
Skåne tillsammans mot matsvinn
14.45-15.00
Per-Gunnar Hansson – VD, Villman & Co
Hur vår hälsa blir i morgon beror på hur i äter idag
15.00-15.20
Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare
15.20-15.30
Åke Rosén – R&D, Gaia Biomaterials
Finns det ett liv efter plast?
15.30-15.40
Linda Hallberg – Affärsutvecklare, Ekofisk
Fisk på torra land
15.40-15.50
Thomas Eknor och Greg de Laval – CommunEaty Software AB
Applikationen som ger dig världens största meny
15.50-16.00
Truls Christenson – Rescued
Därför räddar vi frukt med händerna
16.00-16.30
Avslutning och sammanfattning av dagen
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren summerar dagen tillsammans med våra föreläsare.