Program

25 oktober kl 8-16.30 på Sundspärlan i Helsingborg

Här hittar du dagens program. Mer detaljerad info om våra föreläsare hittar du i menyn till vänster.

Förutom inspirerande föreläsningar, kommer vi även ha ”Valbart” där du kan välja på bland annat speed-meeting eller olika workshops och rundabordssamtal. Läs mer om detta i menyn till vänster.

Frukost och lokal lunchbuffé ingår under dagen.

 

Nedan program med reservation för ändringar. 

08.00-08.45

Dörrarna öppnas
Registrering, frukost & mingel. Besök våra utställare.

08.45-09.00

Inledning
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren hälsar välkomna och berättar varför vi är här idag.

09.00-09.20

Ola Thufvesson – Kulturgeograf och universitetslektor, Lunds universitet
Måltiden som platsförstärkare

09.20-10.00

Sandra Mastio – Krögare och TV-kock
”Skörda där du står” – tillbaka till framtiden.

10.00-10.20

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare

10.20-10.40

Eva Sundberg – Projektledare MATtanken
Konsten att få till hållbara måltider

10.40-10.55

Jenny Bergsten – Livsmedelsstrateg, Region Skåne
Skånes Livsmedelsstrategi 2030

10.55-11.10

Hannes van Lunteren – Business Designer, Krinova
Innovationsstöd till livsmedelsföretag i hela Skåne

11.10-11.20

Wiveca Almgren – VD, Magnihill
Framtidens hållbara livsmedel – djupfrysta produkter från växtriket

11.20-11.30

Paus
Förflyttning till resp valbar aktivitet

11.30-12.15

Valbara aktiviteter
Välj mellan fyra olika aktiviteter. Läs mer om dessa i menyn till vänster.

12.15-13.30

Lunchbuffé

  • Lammkorv från Per i Viken med rostade rödbetor från Strövelstorp och yoghurtbollar med chili från Nablus mejeri i Malmö.
  • Varmrökt lax från Ättekulla fiskrökeri med laktosfri (Oatly) palsternackspure.
  • Kycklingbröst från Bjärefågel med smör och saltbakad rotselleri från Strövelstorp och ärtpesto med ärtor från Magnihill.
  • Vegetti från Everfresh med lagrad prästost från Skånemejerier, persilja och chorizo från Per i Viken.
  • Grönkålsallad från Strövelstorp med äpplen från Skåne och senapsvinägrett.

13.30-14.00

Tina Nordström – TV-kock och kokboksförfattare
Hållbar matglädje

14.00-14.15

Kim Olsson – VD, NSR
Den bästa sopan är den som inte finns

14.15-14.30

Marina Rahm – Måltidschef, Kävlinge kommun
Framtidens seniormåltid

14.30-14.45

Helena Thelander – Verksamhetsledare, Hållbar utveckling Skåne
Skåne tillsammans mot matsvinn

14.45-15.00

Per-Gunnar Hansson – VD, Villman & Co
Hur vår hälsa blir i morgon beror på hur i äter idag

15.00-15.20

Paus
Mingla, drick kaffe och besök våra utställare

15.20-15.30

Åke Rosén – R&D, Gaia Biomaterials
Finns det ett liv efter plast?

15.30-15.40

Linda Hallberg – Affärsutvecklare, Ekofisk
Fisk på torra land

15.40-15.50

Thomas Eknor och Greg de Laval – CommunEaty Software AB
Applikationen som ger dig världens största meny

15.50-16.00

Truls Christenson – Rescued
Därför räddar vi frukt med händerna

16.00-16.30

Avslutning och sammanfattning av dagen
Christer Paulsson från Food Evolution och dagens moderator Jesper Aspegren summerar dagen tillsammans med våra föreläsare.

Kontakt

Tack för ditt meddelande. Vi återkommer så snart som möjligt.

Start typing and press Enter to search