11 april 2016
Grönsaker & Bin!

11 april 2016

Grönsaker & Bin!

Inbjudan till Food Evolution Mat & Möten och AW.

Dags för tredje träffen, och den utökas med en programpunkt!

Härmed inbjuder vi er till föreningens 3:a officiella medlemsaktivitet.
Välkommen till Parapeten den 11 april kl 16:00.
Träffen ger ett unikt tillfälle att på festligt sätt träffas, samtala och börja nätverka och stärka era affärer med kollegor i från de olika närbesläktade branscherna.

Grönsaker & Bin!
Dagens tema är grönsaker och vego!
Vi har en massa duktiga producenter av grönsaker både förädlade och färska, och nu stundar verkligen den gröna säsongen. Dagen till ära har vi bjudit in Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson från det populära programmet ”Vegorätt” SVT Sveriges första rakt igenom vegetariska matprogram. 100% hälsosamt och naturligt. Karoline och Elenore odlar sina grönsaker utanför dörren, plockar det som växer vilt i naturabetalningen och kryddar vego-kartan med massor av smakexplosioner. Vi kommer få höra om deras filosofi och tankar i kring den ”Gröna matlagningen”

Bee Best
Vårt mål är att Helsingborg blir ”Bee Best” i Sverige, vilket sätter fokus på Helsingborg som en en kreativ och hållbar stad. Bee Best lyfter fram sambandet mellan människa och natur och tar utgångspunkt att vi nyttjar naturresurser utan att utnyttja dem säger Ole Andersson Fd stadsträdgårdsmästare i Helsingborgs stad. Ole berättar om deras nya satsning kring bin och biodlingkoncept ”Hyrbin” ”Bee Best” ett sätt att bli ”hobbyodlare och bidra till biologisk mångfald och ekologisk hållbarhet i nordvästra Skåne.

Dagen till ära har vi givetvis ett antal av de medlemmar som just producerar grönsaker plats. Kvällens värdar är: Vikentomater, Nordströms och Fruktservice.

Ny programpunkt!
”Food Talks”
För att skjuta våra positioner framåt hela tiden lägger vi in en ny programpunkt som också varar i 20 min. Det handlar om att vi vill låta er medlemmar ta upp ett ämne som ni brinner för. Det kan vara allt ifrån att ni presenterar era verksamheter till att man vill ventilera en idé eller utveckla något koncept eller kanske försöka lösa något problem.
Formen för detta forum brukar ha olika benämningar ”Un Conference” ”Knytkonferens” ”Open Space” kärt barn har många namn. Det intressanta är att vi vet inte från ena gången till nästa vilka ämnena blir! Denna gången finns det plats för tre ämnen! Är ni sugna på att ”Ta upp” något, maila till info@foodevolution.se Först till kvarn!

Du är också en aktör i Food Evolution!
Vi har bjudit in alla aktörer inom mat och dryckes-sektorn för att engagera sig i Food Evolution : Kockar – både privat & offentligt anställda, Mathantverkare, Odlare, Uppfödare, Bönder, Vinbönder. Livsmedelsproducenter – stora som små, Krögare, Bryggare, Bagare, Konditorer, Dryckestillverkare, Hotell, Kostchefer, Måltidschefer, enskilda näringsidkare och offentliga aktörer såsom kommuner och branschorganisationer…
– och såklart matfantaster som vi vet älskar god mat & dryck över allt annat.
Ni som med ert engagemang och kärlek till det goda erbjudandet har möjlighet att påverka vad människor äter och dricker och det är inte småpotatis precis, faktiskt något väldigt stort.

Du vet vad vi vet.
Nordvästra Skåne är fantastiskt och en högst självklar matregion. Därför vill vi nu
genom att starta en förening skapa en gemensam och naturlig mötesplats, där mat,
dryckes & livsmedelbranschen i Nordvästskåne kan mötas för vidare innovationer och tillväxt.

Vi vill redan nu rikta ett stort tack till Rönnowska skolan som både med personal och elever ser till att göra denna träffen möjlig. Det är ett sant nöje att involvera eleverna på Rönnowska skolan som får en liten utmaning i det som serveras på vår träff.

 

Dela gärna denna inbjudan i era led!

Hjärtligt välkomna!

Medlem 100 kr
Mat & Möte
Gäst 150 kr

Anmäl dig här

Matkort
Medlem
100 kr
Gäst
150 kr

Program 11/4

 • Mingel och mat – Vego/vegetariskt! Presentation av dagens ”värd/medlemmar” Vikentomater.
 • ”Vegorätt” Elenore Bendel Zahn och Karoline Jönsson TV Kockarna från SVT, berättar om sin syn på vegetarisk/vegan och drivkraften.
 • ”Duellen”
 • Ole Andersson, FD stadsträdgårdsmästare i Helsingborgs stad, berättar om deras nya satsning kring bin och biodlingkoncept ”Hyrbin” ”Bee Best” ett sätt att bli ”hobbyodlare och bidra till biologisk mångfald och ekologisk hållbarhet i nordvästra Skåne.
 • ProCivitas ungdomar pitchar sina företagsideér.
 • Utlottning från våra partners.
 • Food Talks (Ny programpunkt, er egen möjlighet att ta upp nått som berör er) 20 min
 • After Work och fortsatt nätverkande för att stärka sina företag och knyta nya kontakter.

Anmälan senast 11 april kl 12:00 till info@foodevolution.se

I priset ingår aktivitet, mingelmat och alkoholfri dryck. Baren är öppen hela tiden om man önskar något annat till självkostnadspris.

Pris för medlemmar 100:-
Icke medlemmar 150:-

Betalning kan göras på plats med Swischa och med kort.

 • List Item
 • sldjfhasldjf
 • asdlfjahsdflas
 • sdoahsdfoas

Start typing and press Enter to search