Höganäs kommun vill använda mer lokalt producerad mat.

Höganäs kommun vill använda mer lokalt producerad mat.

Måndagen den 26 september var politiker och tjänstemän i Höganäs kommun inbjudna av LRF för att träffa lokala matproducenter. På plats hos Vikentomater diskuterades hur Höganäs kommun kan få in mer lokalt producerad mat.

Många gånger måste kommunen gå omvägar i upphandlingskraven på leverantörerna för att inte bryta mot EU-regler när det gäller upphandlingen av lokalt producerad mat. Enligt EU ska alla producenter inom EU kunna tävla om alla uppdrag. Det betyder att man kan ställa krav på vad man upphandlar men inte vem.

För att komma runt detta kan kommunen göra mer specifika och tekniska krav i sina upphandlingar som gör de svårare för de långväga producenterna att vinna upphandlingen.

Läs mer i artikeln från hd.se

Start typing and press Enter to search