Nya styrelsen

Christer Paulson som avgick vid årsmötet tidigare i år har ersatts av Marie Vila, en välkänd profil i regionen som brinner för självförsörjningsgrad och har på nära håll från sina år i Albanien sett vad över 90% självförsörjningsgrad gör för utvecklingen i ett land. Hon har även lett stora och små organisationer till framgång. I vår region har hon både verkat som Marknadschef och VD för Visit Helsingborg förutom VD-skapet på Hotel Nouveau och en rad styrelseposter. Idag arbetar hon som affärsutvecklingskonsult.

Styrelsen har fler namnkunniga i Cecilia Liljedahl, tidigare chef för Sofiero och Norrvikens trädgårdar. Idag konsult inom trädgård och gröna parker där hon varit aktiv i flera regioner i Sverige, men också verkat internationellt i EU-projekt bland annat. 2010 startade hon det svenska nätverket Swedish Gardens för publika parker i Sverige för samordning av marknadsföring, gemensamma frågor och nätverkande. Cecilia är en kreativ och kommunikativ entreprenör med god erfarenhet av stora sammanhang och samverkan över gränserna.

Vi är mycket glada för att Christian Callert, ordf i Äkta Vara, nu också tillhör vår styrelse. Christian har lång erfarenhet av varumärkesbyggande inom mat och dryck. Han har arbetat länge med varumärken som American Express, Bergendahlsgruppen, City Gross, IKEA, Heinz, Absolut Vodka, Kungsörnen, Operakällaren bland annat. Christian har en gedigen kunskap inom kommunikation och marknadsföring och driver frågor om kvalitet och miljöfrågor inom matbranschen framför allt. Flera kan känna igen Christian som författare av ”Underbart är kort” och ”Flickorna Lundgren” kokböcker för Flickorna Lundgren.

Jennica Ericson är kvar sedan tidigare i styrelsen och säkerställer kontinuitet och kompetens inom projektledning för bland annat Food Talks. Hon har en bred bakgrund i bland annat hotell- och restaurangbranschen där hon t ex drev Café Tora i Torekov. Det var även hon som startade upp den lokala maten på Kullaflyg och Sverigeflyg (senare BRA). Hon har i många år också arbetat inom eventbranschen som projektledare samt arrangerat egna gruppresor i över 20 år till Asien och Sydamerika. Som utbildad ekonom har hon också hand om föreningens ekonomi och budget.

Linda Mellberg är aktiv inom besöksnäringen och har precis avslutat utbildningen till eventkoordinator på Båstad akademi. Linda brinner för att skapa aktiva nätverk och att göra fler omfattande matupplevelser och projekt för turister och besökande i regionen.

Lill Spenninge är chef för offentliga måltider i Klippan och är en av drivkrafterna till att utveckla skolmåltider till att bli omtyckta och inspirerande för barn och alla som arbetar.  Hög kvalitet på råvaror och mer närodlat i upphandling tillhör Lills käpphästar.

Karin Grahn, projektledare inom landsbygdsutveckling & omställning. Karin är ansvarig för projektet Nya Näringar på landsbygden med svenska traditionella kulturarvsgrödor. Karin var med och startade Bondens egen Marknad i Helsingborg och har tidigare bl.a. jobbat på Livsmedelsakademin med utvecklingsområdet Smaka på Skåne samt för LRF Skåne.

Vi har även en rad referenspersoner kopplade till styrelsen där följande personer ingår;

  • Tina Nordström
  • Christer Paulsson
  • Stefan Olsson

Start typing and press Enter to search