Temat på årets Food Talks är ”Framtidens lokala måltid”.

Våra inspirerande föreläsare kommer att berätta om sin syn på temat Framtidens lokala måltid. Vi har också ett antal valbara aktiviteter. Du väljer en av dem när du anmäler dig. Har du redan anmält dig men inte valt aktivitet? Kontakta jennica@foodevolution.se

Föreläsare

Lisa Lemke

Frilansande matkreatör, matstylist och TV-kock

Lokalt samarbete lyfter måltiden

Hur får man en matregion att samarbeta så att önskemål om lokal mat kan tillgodoses? Lisa Lemke brinner för idén att vi blir bättre tillsammans och har varit en av de drivande krafterna bakom Falkenbergs skafferi – ett enat varumärke av paraplykaraktär för livsmedel och måltider från Falkenberg.

Torkild Strandberg

Kommunstyrelsens ordförande  
Framtidens lokala mat är redan här

Landskrona stads ”starke man” hälsar välkommen till en bygd som sjuder av entreprenörskap och mathantverk.

Christer Paulsson

Ordförande Food Evolution

Food Evolution

Christer presenterar Food Evolutions arbete och berättar om spännande framtidsplaner för alla som arbetar med måltidsutveckling i nordvästra Skåne.

Marie Vila

Destinationsentreprenör

Albanien som vägvisare? 

Lokalproducerat, lagat från grunden, ekologiskt och närande är vardag i Albanien. Marie berättar lustfyllt om Albaniens syn på mat och inspirerar om en hållbarhet som få är medvetna om i Sverige. Hon berättar om allt från kärleken till odling, skörd, matlagning, njutning av måltiden och mat som medicin.

Bengt Persson

Arbetande styrelseordförande, Foodhills

Är en lokal måltid alltid hållbar? 

Hållbarhet innefattar flera delar: Ekonomisk, miljömässig och social hållbarhet. Hur uppnår vi detta i framtidens lokala måltid? För lite mer än två år sedan startade Bengt Persson Foodhills på Findus gamla site i Bjuv. Ambitionen är att bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion.

Jan G Andersson

Arbetsförmedlingen 

Mer mat – fler jobb. Så stärker och utvecklar vi företag inom livsmedelskedjan.

Livsmedelsföretagen, Lantbrukarnas riksförbund och Arbetsförmedlingen erbjuder företagsanalys, kompetensutveckling och stöd till rekrytering i en gemensam satsning. 
 

Malin Broman

Tf ansvarig Köket & Gården

Framtidens leverantör

Köket & Gården är matleverantören med fokus på frukt och grönt som utmanar branschen med en transparent värdekedja ​
för att främja och skapa goda och hållbara affärer för såväl producenter som för kunder.

Namn Namnsson

Föreläsare på väg!

Namn Namnsson

Föreläsare på väg!

 

 

Ökad efterfrågan på lokalproducerad mat – möjligheter och utmaningar

Paneldiskussion: Intresset för lokal mat har exploderat de senaste åren. Men kan vi möta efterfrågan? Behöver vi hitta nya sätt för logistik, distribution och andra typer av samarbeten? När människor från olika branscher möts öppnas fler dörrar.

Åsa Sjöblom

Kullasparris

Hanna Bergström

Matkooperativet

Stefan Olsson

Grönsaksodlare

Anna Kaijser

LRF lokal mat och dryck

Lars Hansson

Bjärhus gårdsbutik

Wiveca Almgren

Magnihill

Rickard Sandahl

Mylla-mat

Lisa Lemke

Frilansande matkreatör, matstylist och TV-kock